Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ελένη


Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα

 Έχει τις ρίζες του  στη λατρεία του Διονύσου, θεού του κρασιού και της γονιμότητας, ενός από τους θεούς του Ολύμπου που τιμήθηκε στον ελληνικό κόσμο.




Αυτή η γιορτή, η οποία λάμβανε χώρα τον Δεκέμβριο στην ύπαιθρο και τον Μάρτιο στην πόλη, δεν ξεκινούσε μέχρι να ολοκληρωθούν ορισμένα τελετουργικά. Πριν την ιεροτελεστία παιζόταν  ο διθύραμβος, ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Διόνυσο. Ο διθύραμβος εξελίχθηκε στον χρόνο στην αρχαία τραγωδία.
Τα θέατρα χτίστηκαν σε πλαγιές λόφων στην ύπαιθρο και συχνά χωρούσαν πολλές χιλιάδες θεατές, όπως το θέατρο της Επιδαύρου με χωρητικότητα 18.000 θεατές.
Τα αρχαία θέατρα ήταν υπαίθρια και χτισμένο σε ημι-κυκλικό σχήμα με σειρές καθισμάτων κλιμακωτά από πέτρα. Το σχήμα των θεάτρων έδωσε σε όλους στο ακροατήριο άριστη προβολή και επίσης σήμαινε ότι θα μπορούσε να ακούσουν τους ηθοποιούς πάρα πολύ καλά σε όποιο σημείο και αν κάθονταν. (mytheatro.gr)

(Από τη Βικιπαίδεια)
Μεταβείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο και αναζητήστε αρχαία θέατρα κοντά στην περιοχή σας.
Τώρα δοκιμάστε εδώ τις γνώσεις σας για την αρχιτεκτονική του αρχαίου θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ιστορία β΄γυμνασίου

 Οι χρονολογίες που καθόρισαν το Βυζάντιο (2η προσπάθεια) Θα τις βρεις στο  νέο σταυρόλεξο .  Για να το λύσεις, θα γράφ...